Yazılımcılar İçin Hafta Sonu Okumaları — Sezon #4 / Sayı #73(Pull Request ve Code Review Adabı, Micro Frontends Tecrübeleri, Performans ve Ölçekleme ve daha fazlası)
--
Medium Premium Üyesi değilseniz bu yazıyı şuradan okuyabilirsiniz.
Bu gönderi, “Yazılımcılar İçin Hafta Sonu Okumaları” e-bülteninin 18 Şubat 2022’de yayımlanan sayısıdır. E-posta bültenine aşağıdaki bağlantıdan abone olabilirsiniz.
Merhaba aziz okuyucularım.
Bültenin 73. sayısıyla huzurlarınızdayım. Yine tıka basa dolu bir sayıyla, okumaya doyamayacağınız yazılarla karşınızdayım.
Keyifli okumalar.
Yazılım Dünyasında 2022 Trendleri
Bu sene üçüncü sayıya ulaşan “Yazılım Trendleri” raporunun 2022 versiyonu geçtiğimiz çarşamba çıktı!
Ekosistemdeki uzmanlardan 22 kişiye 2022 yılı için yazılım dünyasında öngördükleri trendleri sordum, Tarık Çayır da bu çalışmayı pdf formatında e-kitap haline getirdi.
Pull Request ve Code Review Adabı
Açık kaynağa katkı yapmak isteyenlerin veya Git kullanan ve commitleri kontrol altında tutmak isteyen yazılım takımlarının önemli uğrak noktaları: pull request ve code review süreçleri.
Erhan Yakut, bu süreçlerde yaşadığı tecrübeler üzerinden code review ve (açık kaynak projelere) pull request açma hakkındaki tavsiyelerini paylaşmış.
M. Kerem Keskin, şirket içi PR süreçlerinde uyguladıkları pratikleri yazmış.
Mert Akkaya ise Code Review sürecinin nasıl yapılmaması gerektiğini yazmış.
Micro Frontends Tecrübeleri
Trendyol GO ekibi, monolitik React uygulaması olarak geliştirilen uygulamayı DDD yaklaşımına geçiş kapsamında Webpack Module Federation kullanarak Micro Frontends mimarisine dönüştürmüş. Sercan Eraslan, bu sürecin karar, Webpack Module Federation seçimi ve PoC aşamalarını; Doğan Öztürkise bu sürecin canlıya geçiş deneyimini anlatmış.